Održano 14.Općinsko Fly fishing takmičenje za 2020.god

U nedelju 20.09.2020.god održano je općinsko takmičenje u Fly fishing-u u ribolovnom reviru na rijeci Krušnici u Bosanskoj Krupi. Preko 15 sportskih ribolovaca je okušalo svoje umijeće u ovoj popularnoj disciplini, među kojima je bilo i dva pionira. Osim domaćih ribara članova USR Krušnica, takmičenje su na rijeci Krušnici pratili brojni gosti i građani Bosanske Krupe.

Ovo je već četrnaesto po redu općinsko Fly Fishing takmičenje koje četvrtu godinu za redom nosi naziv “Memorijal Dizdarević Benjamin” u čast prerano preminulom prijatelju i ribolovcu.

Takmičenje je bilo pojedinačno u disciplini „Fly fishing” (ulovi, izmjeri, vrati u vodu) lovila se samo plemenita riba – potočna pastrmka i lipljan, a bodovala se dužina ulovljene ribe i broj ulovljenih primjeraka i ukupno je ulovljeno 45 riba, a prva tri mjesta zauzeli:

1.Silić Edin, 5880 poena
2.Beširević Suad, 5200 poena
3.Bužimkić Almir, 5180 poena

BenjoCup2020-Fly-Fishing-Pobjednici

Želimo da se zahvalimo u ime USR Krušnica i u ime porodice Dizdarevič svima koji su došli i uveličali ili na bilo koji način pomogli ovaj događaj i naravno da nastavimo obilježavati sjećanje na našeg Benju.

BISTRO!!

Potraga za kraljicom Une 2020 / 26-28.Juni

Potraga za kraljicom Une  26-28. Juni (petak, subota, nedjelja).

Internacionalno tradicionalno takmičenje u Bosanskoj Krupi, pod nazivom “Potraga za kraljicom Une” će se ove godine se održati 26-28. Juni (petak, subota, nedjelja). Takmičenje je otvorenog tipa i na takmičenju mogu nastupiti svi ribolovci iz BiH i inostranstva.

Propozicije takmičenja su slijedeće:

  • Lovi se isključivo vještačkim mamcima min. dužine 10 cm.
  • Učesnici takmičenja su dužni sa sobom ponijeti prihvatac/meredov/sak adekvatne veličine za ribolov mladice. Bez meredova takmičar ne može učestvovati na takmičenju.
  • Obavezno je fotografisanje ulova, samo uslikani ulovi se boduju. Učesnici će vršiti fotografisanje svog ulova pa je iz tog razloga preporučljivo da sebi obezbjede aparat/mobitel sa kojim će napraviti “kvalitetnu”fotografiju.
  • Organizator će obezbjediti za ovu priliku posebnu opremu na kojoj će vidno biti obilježene dimenzije/mjere!
  • Zbog što manjeg oštećenja ribe i očuvanja ribljeg fonda, na varalicama/mamcima NEĆE biti dozvoljene trokuke! Svaka varalica mora biti opremljena isključivo jednokukama (singlehook).

Takmičari kao i uvijek love 2 večeri; prva noć lova je 26. na 27 Juni. Lovi se uz upotrebu čamca (lađe) i sa obale uz prisustvo sudije/vodiča. Nakon završetka takmičenja petak na subotu, sumiraju se rezultati, organizuje večera u restoranu Alga te se ide na odmor do sutrašnjeg lova (subota-nedelja).

Nakon završetka lova subota na nedjelju (27. na 28. Juni), pristupa se računanju rezultata te de proglašava pobjednik, a u nedjelju organizuje svečani ručak i uručenje nagrada.

Organizator obezbjeđuje vodiče koji su ujedno i sudije te unske lađe (čamce).

Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi 200,00 KM ili 100,00€.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

Uplate će se primati do 22. Juna (ponedjeljak) ili do popune broja takmičara do broja 49.

Molimo sve potencijalne takmičare da imaju na umu da transakcija novca iz inostranstva traje od 3 do 5 radnih dana (info iz banke).

Uplata kotizacije se neće moći izvrsiti na licu mjesta. Osim učesća na takmićenju kotizacijom je obezbjeđeno više obroka u restoranu Alga.

Uplate iz inostranstva vršiti prema navedenom upustvu:

BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

DETAILS OF BENEFICIARY

ADDRESS: ZMAJ OD BOSNE BB SARAJEVO BIH

IBAN CODE: BA391610350018650038

 

FULL BENEFICIARY NAME: UDRUZENJE SPORTSKIH RIBOLOVACA

FULL BENEFICIARY ADDRESS: MARŠALA TITA BB

NAPOMENA:

Izabrati takozvanu OUR opciju za transakciju novca sa kojom troŠkove transakcije snosi posiljatelj (takmičar)

Za lica koja se nalaze u pograničnom dijelu Srbija-BiH-Hrvatska, uplate se mogu izvršiti na KM žiroračun (iz neke od banaka u BiH), a on je Raiffeisen banka Bos. Krupa USR “Krusnica”

broj. 161 035 00 1865 00 38 sa naznakom „Uplata za takmičenje potraga za kraljicom Une 2018“

Nagrade:

Kao i prethodnih godina “Potraga za kraljicom Une” će zadržati epitet takmicenja sa najvecim nagradnim fondom u vrijednosti 3000KM

*prvo mjesto novčana nagrada- te graviranje imena pobjednika na Pehar potrage za Kraljicom Une

*nagrade za drugo i treće mjesto obezbjediće sponzori u vidu ribolovnog pribora

NAPOMINJEMO!!!

– Uplate će se primati do 22. Juna (ponedjeljak) ili do popune broja takmičara do broja 49 (u slučaju dodatnog broja takmičara odlučuje organizacioni odbor).

OBAVEZNA PRIJAVA PRIJE UPLATE ILI PO UPLATI KOD SEKRETARA UDRUŽENJA gdin. Patković 00387 61 892 251.

– PRIJAVE SE NEĆE MOĆI IZVRŠITI NA LICU MJESTA!!!

Prijem takmičara će se obaviti u petak (26.Juni) do 17.00h u restoranu Alga Bosanska Krupa.

BISTRO

Prijava takmičara moguća je na broj telefona +00387 61 892 251 ili na email: info@usrkrusnica.ba

19.Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak, Jezero Pecka

U nedjelju, 07.06.2020 na lokaciji Jezero Pecka u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Krušnica“ održano je Općinsko ribolovno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju je učestvovalo oko 26-ak takmičara, članova Udruženja „Krušnica“. Prvo mjesto osvojio je Žunić Omer, drugi je bio Redžić Izet Pekar, dok je treće mjesto pripalo Grošić Selmir, priznanje za najveću ribu ponio je Porić Samir.Uručene su medalje i zahvalnice za prva tri mjesta a pehar je otišao u ruke najboljeg Žunić Omera.

50

Ovom prilikom USR Krušnica zahvaljuje se svojim članovima na odazivu, sportskom i fer ponašanju, te upućuje poziv za narednu nedelju za Općinsko fly fishing takmičenje koje krasi ime našeg preminulog druga Benjamina Dizdarevića – Benje.Ovim putem želimo da se zahvalimo i trgovačkoj radnji Mersi u vlasništvu Šertović Mersihada na donaciji tri maskirna kačketa za naše pobjednike i svima koji su došli i uveličali ili na bilo koji način pomogli ovaj događaj.

Bistro i dogodine, USR Krupnica

 

Uspješno poribljavanje Une i Krušnice u Bosanskoj Krupi

Udruženje sportskih ribolovaca “Krušnica” iz Bosanske Krupe u okviru godišnjeg plana gazdovanja između ostalih aktivnosti ima i obavezu poribljavanja rijeka kojim gazduje.

Danas 06.06.2020.godine u sklopu svojih redovnih/vanrednih aktivnosti izvršeno je poribljavanje revira Krušnica i revira Zeleni otoci sa primjercima lovne potočne pastrmke. U vodu je pušteno 270 kilograma ribe u vrijednosti oko 3500KM, a sredstva za to su obezbjeđena od strane udruženja USR Krušnica

Komisija za poribljavanje kantonalnog inspektorata USK u prisustvu članova UO, skupštine te članova udruženja je uspješno izvršila poribljavanje navedenih lokaliteta.

poribljavanje-una-2020

Ovom prilikom USR Krušnica zahvaljuje se općinskom načelniku Arminu Halitoviću što je akciju poribljavanja na rijeci Uni i Krušnici pomogao sa značajnim sredstvima i kao uvijek pokazao spremnost da ribari Bosanske Krupe mogu računati na njega..

Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica u narednom planskom periodu tj u toku kalendarske godine planira izvršiti poribljavanje čitavog toka rijeke Une i Krušnice sredstvima Elektroprivrede čija vrijednost će biti 10.000KM plemenite ribe.
USR Krušnica

Obavijest o poribljavanju na rijeci Krušnici

Poštovani članovi Udruženja sportski ribolovaca Krušnica obaviještavamo vas da će dana 06.06.2020.godine Subota vršiti poribljavanje na rijeci Uni (zeleni otoci) i rijeci Krušnici..

Poribljavanje se vrši lovnom ribom potočnom pastrmkom i svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u navedenom poribljavanju treba da se jave kod sekretara ili predsjednika udruženja radi evidencije. Učestvovanje u navedenom poribljavanju se priznaje kao odrađena akcija i biće upisan kao član koji je ispunio obavezu učestvovanja u jednoj od akcija USR Krušnica..

Poribljavanje se vrši (između 12:00h i 15:00h), kontakt osoba Patković Alija 061 891 251..

Bistro, predsjednik USR Krušnica

Otvor Sezone Ribolova & Općinsko Spin Takmičenje 2020

Otvor Sezone Ribolova & Općinsko Spin Takmičenje

Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica iz Bosanske Krupe ovim putem obavještava:

1. Otvor sezone na pastrmku je 29.02.2020.godine.

2. 01.03.2020.godine s početkom u 09.00h će se održati i Općinsko Spin takmičenje. Pravo učešća na takmičenju imaju svi članovi s uplaćenom godišnjom dozvolom. Kotizacija 10,00KM po učesniku. Obavezan meredov i varalice veličine do 7cm. Takmičenje će se odvijati u dvije (2) etape/sektora. Prijava takmičara vršit će se do 08:30h kod glavnog sudije takmičenja, a mjesto okuljanja je UR “Pisak -Kod Murata”.

Ovim putem pozivamo sve članove i simpatizere društva kao i građane Općine, da nam se pridruže i podrže promociju otvora ribolovne sezone. Udruženje će ove godine svoje članstvo i simpatizere počastiti besplatnim mesom s roštilja.
Napominjemo da će piće biti moguće kupiti po promotivnim cijenama u UR “Pisak”.

Podržimo ribolovce-takmičare kao i USR Krušnica.

USR Krušnica

Održan 9. memorijalni Kup u FLY Fishingu “Sead Džigumović”

U čast sjećanja na Velikog čovjeka, ribara i prijatelja udruženja Udruženje sportskih ribolovaca „Krušnica“, 20.10.2019.godine na rijeci Krušnici organizovalo je 9. Memorijalni KUP po nazivom „Sead Džigumović-Rambo“.

I ove godine smo imali takmičare iz drugih dijelova BiH. Takmičenje se vodilo u dvije kategorije, ekipno i pojedinačno. Na takmičenju učešće je uzelo ukupno osam ekipa u kojim su bila 24 takmičara.

Na ovom takmičenju u ekipnoj konkurenciji najbolje rezultate ostvarila je ekipa “Krušnica”  u sastavu: Sarađan Ramiz, Ibrahimović Adem i Alidžanović Husein.

Drugoplasirana ekipa bili su članovi ekipe “Krupa II” , a treće mjesto pripalo je ekipi “Ping Pong“.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Sarađan Ramiz, drugi je Ibrahimović Adem a treći Hodžić Vahid.

Također vrijedi napomenuti da ove godine pored muških takmičara imali smo i jedno žensko na takmičenju a radi se o takmičarski gospođi Emini Vranić.

Ovim putem USR „Krušnica“, se zahvaljuje kako takmičarima tako i donatorima na učešći i doprinosu u organizaciji ovog takmičenja. Foto Galeriju sa takmičenja možete pogledati na našoj Facebook stranici.

BISTRO!

NAJAVA: 9. memorijalni Kup u FLY Fishingu “Sead Džigumović”

USR “Krušnica 1936” u znak sjećanja na Seada Džigumovića – Ramba, istaknutog člana ovog društva, organizuje:

9. MEMORIJALNI KUP U FLY FISHINGU – “SEAD DŽIGUMOVIĆ”

Kup će se održati na rijeci Krušnici u nedjelju, 20.10.2019. godine.

Prijave takmičara mogu se izvršiti na dan takmičenja od 9:00 do 10:00h na rijeci Krušnici ili kod sekretara Alije Patkovića 061/892-251.

Kotizacija za učešće po takmičaru iznosi 30 KM, uplaćuje se na dan takmičenja. Takmičenje je ekipno (tri člana čine jednu ekipu) i pojedinačno.

Lovi se isključivo mušičarskim priborom, uz upotrebu jedne muhe (suhe ili nimfe, strimer nije dozvoljen) bez kontra kuke.

Svaki takmičar je obavezan imati čuvaricu (sa obručem kako bi se ulovljena riba mogla slobodno kretati unutar čuvarice do mjerenja, registrovanja i puštanja) i meredov. U slučaju da takmičar nema svoju čuvaricu, moći će istu iznajmiti od udruženja (iznajmljivanje čuvarice košta 5 KM).

Ovom prilikom pozivamo sve sportske ribolovce, ljubitelje prirode i ostale građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj.

NAPOMENA: U slučaju vremenskih nepogoda ili naglog porasta vodostaja, takmičenje se neće održati, a o čemu će svi prijavljeni takmičari biti obaviješteni na vrijeme.

BISTRO!

Održano FLY FISHING općinsko takmičenje 2019

Dana 22.09.2019 održano je trinaesto po redu općinsko Fly Fishing takmičenje koje treću godinu za redom nosi naziv “Benjamin Dizdarević – Benjo” u čast preprano preminulom prijatelju i ribolovcu. Osim domaćih ribara članova USR Krušnica, takmičenje su na rijeci Krušnici pratili brojni gosti i građani Bosanske Krupe.

Učešće u takmičenju uzelo je ukupno 15 takmičara, gdje su prva tri mjesta zauzeli:

  1. Alidžanović Husein
  2. Hodžić Vahid
  3. Šalja Muharem

prva_tri

Ovim putem želimo da se zahvalimo u ime USR Krušnica i u ime porodice Dizdarević svima koji su došli i uveličali ili na bilo koji način pomogli ovaj događaj. U planu ja da Općinsko fly fishing takmičenje zadrži ime Benjamina Dizdarevića i u narednim godinama, da bi se na još jedan način prisjećali našeg prijatelja.

Također se želimo zahvaliti sudijama/mjeračima bez kojih ovo takmičenje ne bi opstalo. Foto galeriju sa slikama možete pogledati na našoj oficijalnoj Facebook stranici, link: PHOTO

BISTRO!

NAJAVA: Općinsko takmičenje FlyFishing 2019

USR Krušnica sa na čelu sa takmičarskom komisijom i ove godine organizira Općinsko takmičenje u Fly Fishing-u na rijeci Krušnici. Kao i prethodne godine, takmičenje će nositi naziv “Dizdarević Benjamin – Benjo” u znak na prerano preminulog prijatelja i člana udruženja USR Krušnica.

USR Krušnica vas poziva da se prijavite i učestvujete na ovom takmičenju na našoj ljepotici Krušnici a također pozivamo naše sponzore, prijatelje udruženja a naravno i sve ljubitelje prirode da svojim dolaskom uveličaju ovo takmičenje.

Takmičenje će se održati u nedjelju 22.09.2019 . Prijave takmičara mogu se izvršiti na dan takmičenja od 9:00 do 10:00h na rijeci Krušnici ili kod sekretara Alije Patkovića 061/892-251.  Pravo učešća imaju svi članovi Udruženja sportskih ribolovaca KRUŠNICA.

U slučaju vremenskih nepogoda ili naglog porasta vodostaja, takmičenje se neće održati, a o čemu će svi prijavljeni takmičari biti obaviješteni na vrijeme putem web/Facebook stranice.

Bujrum i bistro,

Takmičarska Komisija