You are currently viewing Održana sedamnaesta “Potraga za KRALJICOM Une” 2019

Održana sedamnaesta “Potraga za KRALJICOM Une” 2019

Nakon više dana ugodnog druženja završena je sedamnaesta po redu “Potraga za kraljicom Une”.
Od 21.06.2019 do 23.06.2019., ribolovci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Poljske su pokušavali uloviti kraljicu unskih virova –  mladicu. Takmičili su se u noći petak na subotu, te u noći subotu na nedjelju. Tokom dvije noći ribolova ulovljeno je 6 riba. Najduža ulovljenja riba je bila 117cm, koju je ulovio ribolovac Pupić Edin iz Cazina. Takmičar Mahmutović Husein se također može pohvaliti kapitalnim ulovom mladice čija dužina je bila 110cm.

Pobjednici ovogodišnje potrage za kraljicom Une su:
1. Pupić Edin (BiH) – 16'424 boda
2. Mahmutović Husein (BiH) – 14'604 boda

3. Kordić Aleksandar (Srb) – 4'380 bodova

Organizacioni odbor ovog takmičenja je po prvi puta ove godine uveo novo pravilo- svi mamci su morali biti “naoružani” samo s jednokukama, umjesto dosadašnjih trokuka. Osim toga, USR Krušnica sa svojim sponzorima je ove godine ugovorilo i snimanje serijala “Ulovi trofej” poznate dokumentarne serije koja se bavi ribolovom, a čija glavna tema u ovom snimanju će biti potraga za kraljicom Une 2019.
Takmičari su nanovo izrazili svoje oduševljenje ljepotama rijeke Une, ljubaznošću domaćina te su pohvalili organizaciju takmičenja kao i bogat nagradni fond koji je obezbjedilo USR Krušnica sa svojim sponzorima, pa su takmičari izrazili želju za ponovnim dolaskom već naredne godine.
USR Krušnica se ovom prilikom zahvaljuje svim sudijama kao i sponzorima  a posebno prodavnici ribolovnog materijala RETOLS doo Bosanska Krupa, “VUKO&HANIBAL” varalice iz Loznice R.Srbija, “MONARCH DOK” varalice Vinkovci R.Hrvatska, Restoran Alga Bosanska Krupa, Općinskom načelniku Općine Bosanska Krupa.
Slike s ovogodišnjih dešavanja možete pogledati na našoj Facebook stranici USR Krušnica 1936.
Organizacioni odbor USR Krušnica
Ostavi komentar: