You are currently viewing Održano 14.Općinsko Fly fishing takmičenje za 2020.god

Održano 14.Općinsko Fly fishing takmičenje za 2020.god

  • Post author:

U nedelju 20.09.2020.god održano je općinsko takmičenje u Fly fishing-u u ribolovnom reviru na rijeci Krušnici u Bosanskoj Krupi. Preko 15 sportskih ribolovaca je okušalo svoje umijeće u ovoj popularnoj disciplini, među kojima je bilo i dva pionira. Osim domaćih ribara članova USR Krušnica, takmičenje su na rijeci Krušnici pratili brojni gosti i građani Bosanske Krupe.

Ovo je već četrnaesto po redu općinsko Fly Fishing takmičenje koje četvrtu godinu za redom nosi naziv “Memorijal Dizdarević Benjamin” u čast prerano preminulom prijatelju i ribolovcu.

Takmičenje je bilo pojedinačno u disciplini „Fly fishing” (ulovi, izmjeri, vrati u vodu) lovila se samo plemenita riba – potočna pastrmka i lipljan, a bodovala se dužina ulovljene ribe i broj ulovljenih primjeraka i ukupno je ulovljeno 45 riba, a prva tri mjesta zauzeli:

1.Silić Edin, 5880 poena
2.Beširević Suad, 5200 poena
3.Bužimkić Almir, 5180 poena

BenjoCup2020-Fly-Fishing-Pobjednici

Želimo da se zahvalimo u ime USR Krušnica i u ime porodice Dizdarevič svima koji su došli i uveličali ili na bilo koji način pomogli ovaj događaj i naravno da nastavimo obilježavati sjećanje na našeg Benju.

BISTRO!!

Ostavi komentar: