You are currently viewing ODRŽANO DEVETO OPĆINSKO SPIN TAKMIČENJE 2019

ODRŽANO DEVETO OPĆINSKO SPIN TAKMIČENJE 2019

U subotu, 02.03.2019 godine održano je deveto po redu Općinsko “SPIN” takmičenje na rijeci Uni u Bosanskoj Krupi.
Nakon prijava takmičara od 08:00-09:00h, uslijedilo je žrijebanje i raspoređivanje takmičara po sektorima. Na takmičenje se odazvalo 27 zaljubljenika u ovu vrstu ribolova, što je ujedno i do sad najveći odaziv zaljubljenika ribolova na ovom takmičenju.

zajednicka

Takmičarska staza je obuhvatala potez “između mostova”, odnosno od gvozdenog mosta u centru grada do kraja plaže “Eki” – kao sektor A, te cjelokupno područje “Zelenih otoka” tj područje malih ada u Bosanskoj Krupi kao sektor B. Takmičari su uživali u lovu ukupno 4h, i to dva puta po 2h po sektoru. Na takmičenju uhvaćen je veći broj pastrmke, mladice i klena.

Poredak na takmičenju je bio sljedeći:

  1.  mjesto Šarić Esmir
  2.  mjesto Ibrahimović Adem
  3.  mjesto Alagić Nijaz

zajednicka2

Nakon proglašenja pobjednika, organiziran je ručak i druženje ribara i gostiju na obali rijeke Une na keju i nastavljeno je druženje do poslijepodnevnih sati.
Ovom prilikom zahvaljujemo našim sponzorima “Restoran Alga” i “Retols” koji su nas i ovaj put podržali u organizaciji događaja.

Svi koji su prisustvovali takmičenju su pozitivno ocjenili takmičenje, kako takmičari tako i građani, koji su ovog lijepog subotnjeg dana imali  jedinstvenu priliku sa obala Une gledati kako ribolovci pokušavaju prevariti ribu, kako izvlače pastrmku ili mladicu, a s obzirom da je područje između mostova inače u zabrani ribolova građani su imali jednstvenu priliku gledati kako se love pastrmke i mladice.

 

ČESTITAMO POBJEDNICIMA!
Drugarski pozdrav bistro

Ostavi komentar: