You are currently viewing ODRŽANO OPĆINSKO SPIN TAKMIČENJE 2018

ODRŽANO OPĆINSKO SPIN TAKMIČENJE 2018

U nedjelju, 22.04.2018 godine održano je Općinsko “SPIN” takmičenje.
Nakon prijava takmičara od 08:00-09:00h, uslijedilo je žrijebanje i raspoređivanje takmičara po sektorima. Na takmičenje se odazvalo 17 zaljubljenika u ovu vrstu ribolova.
Takmičarska staza je obuhvatala potez “između mostova”, odnosno od gvozdenog mosta u centru grada do kraja plaže “Eki” – kao sektor A, te cjelokupno područje “Zelenih otoka” tj područje malih ada u Bosanskoj Krupi kao sektor B. Takmičari su uživali u lovu ukupno 3h, i to dva puta po 1,5h po sektoru. Uhvaćeno je 12 riba od čega 10 pastrmki i 2 mladice. Bijela riba- klen, nije nosila bodove, pa podatke o broju uhvaćenih klenova nemamo.

Poredak je sljedeći:
1. mjesto Alidžanović Husein
2. mjesto Bužimkić Almir
3. mjesto Velić Kasim

Nakon proglašenja pobjednika, organiziran je ručak u bašti “UR Pisak” Bosanska Krupa, a takmičari su se nastavili družiti do poslijepodnevnih sati.
Zahvaljujemo se ovom prilikom UR Pisak, i vlasniku Mešić Muratu, što nam je ustupio svoj prostor i pomogao u organizaciji takmičenja.
Posebno se zahvaljujemo našem članu Bužimkić Almiru koji je pomogao u realizaciji takmičenja i kao prijatelj udruženja obezbjedio pehar i medalje za pobjednike.

Svi koji su prisustvovali takmičenju su pozitivno ocjenili takmičenje, kako takmičari tako i građani, koji su ovog lijepog nedljeljnog dana imali  jedinstvenu priliku sa obala Une gledati kako ribolovci pokušavaju prevariti ribu, kako izvlače pastrmku ili mladicu, a s obzirom da je područje između mostova u stalnoj zabrani ribolova zbog ribljih plodišta.

Ispred USR Krušnica Vas pozivamo da se odazovete na naredna takmičenja koje će ovo udruženje organizovati u toku godine. Napominjemo da će se u periodu 17-18-19 Maja održati miting u Fly Fishingu i mala škola ribolova na Zelenim otocima, a 22-23-24 Juna 16.potraga za kraljicom Une- mladicom.

Foto galeriju sa takmičenja možete pogledati na našoj Web ili Facebook stranici.

ČESTITAMO POBJEDNICIMA!
Drugarski pozdrav bistro
Upravni odbor udruženja

Ostavi komentar: