You are currently viewing Općinsko fly fishing takmičenje Benjamin Dizdarević 2017

Općinsko fly fishing takmičenje Benjamin Dizdarević 2017

U nedjelju 29.10 završeno je Općinsko fly fishing takmičenje koje po prvi put krasi ime našeg preminulog druga i kolege po štapu Benjamina Dizdarevića – Benje.
Na takmičenje su se prijavili ribolovci iz Bosanske Krupe, a događaj su uveličali prijatelji udruženja i uvijek dragi gosti iz Bihaća. Ukupno se prijavilo 15 učesnika.

Na izuzetno teškim uvjetima, zbog veoma brze vode i slabe vidljivosti, takmičari su morali dati sve od sebe, te su ostvareni sljedeći rezultati:
prvo mjesto Alijanović Elvin
drugo mjesto Ramić Samir
treće mjesto Murtić Jasmin

Glavni sudija Idriz Mušeljić

Uručene su medalje za prva tri mjesta a prelazni pehar je otišao u ruke najboljeg Benjinog prijatelja Huseina Alidžanovića, kojeg će Huse iduće godine uručiti pobjedniku takmičenja.

Ovim putem želimo da se zahvalimo u ime USR Krušnica i u ime porodice Dizdarevič svima koji su došli i uveličali ili na bilo koji način pomogli ovaj događaj. U planu ja da Općinsko fly fishing takmičenje zadrži ime Benjamina Dizdarevića i u narednim godinama, da bi se na još jedan način prisjećali našeg prijatelja. Želimo se također zahvaliti sudijama/mjeračima bez kojih takmičenje ne opstaje, i naravno fotografu koji je zabilježio momente 🙂 . Na LINK-u možete pogledati foto galeriju sa takmičenja.

Bistro i dogodine

Ostavi komentar: