You are currently viewing Potraga Za Kraljicom Une 2017

Potraga Za Kraljicom Une 2017

Već tradicionalno takmičenje u Bosanskoj Krupi, pod nazivom “Potraga za kraljicom Une” će se i ove godine se održati u periodu 23., 24. i 25. juni (petak, subota, nedjelja). Takmičenje je otvorenog tipa i na takmičenju mogu nastupiti svi ribolovci dobre volje iz BiH i inostranstva.
Propozicije takmičenja su: lovi se isključivo vještačkim mamcima min. dužine 10 cm.
Napominjemo učesnike takmičenja da su dužni sa sobom ponijeti prihvatač/meredov/sak adekvatne veličine za ribolov mladice. Također, kao i prethodnih godina, obavezno je fotografisanje ulova i samo takvi ulovi će se bodovati. Učesnici će vršiti fotografisanje svog ulova pa je iz tog razloga preporučljivo da sebi obezbjede aparat/mobitel sa kojim će napraviti “kvalitetnu”fotografiju.
Organizator će obezbjediti za ovu priliku posebnu opremu na kojoj će vidno biti obilježene dimenzije/mjera!
Takmičari kao i uvijek love 2 večeri: prva noć lova je 23. na 24 Juni. Lovi se uz upotrebu čamca (lađe) i sa obale uz prisustvo vodiča i sudije. Nakon završetka takmičenja petak na subotu, sumiraju se rezultati, organizuje večera u restoranu “Alga” te se ide na odmor do sutrašnjeg lova (subota-nedelja). Nakon završetka lova subota na nedjelju, pristupa se računanju rezultata te proglašva pobjednik, a u nedjelju organizuje svečani ručak i uručenje nagrada.
Organizator obezbjeđuje vodiče koji su ujedno i sudije te unske lađe (čamce).
Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi 80€ ili 150 KM. Uplate će se primati do 22. juna ili do popune broja takmičara do broja 50 (u slučaju dodatnog broja takmičara odlučuje organizacioni odbor).
Molimo sve potencijalne takmičare da imaju na umu da transakcija novca iz inostranstva traje od 3 do 5 radnih dana (info iz banke).
Uplata kotizacije se neće moći izvrsiti na licu mjesta. Osim učešća na takmićenju, kotizacijom je obezbjeđeno više obroka u restoranu Alga.

Petak: večera dobrodošlice i početak takmičenja
Subota: slobodne aktivnosti i odmor sve do večere oko 18-19h, a nakon toga ribolov.
Nedjelja: svečani ručak

Uplate iz inostranstva vršiti prema navedenom upustvu:
BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
DETAILS OF BENEFICIARY
ADDRESS: DANIJELA OZME 4 SARAJEVO B I H
IBAN CODE: BA391611350000259370
FULL BENEFICIARY NAME: UDRUZENJE SPORTSKIH RIBOLOVACA
FULL BENEFICIARY ADDRESS: OMLADINSKA 14
NAPOMENA: izabrati takozvanu OUR opciju za transakciju novca sa kojom troskove transakcije snosi posiljatelj (takmicar).

Za lica koja se nalaze u pograničnom dijelu Srbija-BiH-Hrvatska, uplate se mogu izvršiti na KM žiroračun (iz neke od banaka u BiH), a on je Raiffeisen banka Bos. Krupa USR “Krusnica” broj. 161 035 00 1865 00 38 sa naznakom uplata za takmičenje

Nagrade:
Kao i prethodnih godina “Potraga za kraljicom Une” će zadržati epitet takmicenja sa najvecim nagradnim fondom

*prvo mjesto 1000 € te graviranje imena pobjednika na Pehar potrage za Kraljicom Une
*nagrade za drugo i treće mjesto obezbjediće sponzori u vidu ribolovnog pribora

Prijem i registracija takmičara će se obaviti u petak do 17.00 sati u restoranu Alga. Dodatne informacije moguće je dobiti na brojeve +387 61 892-251 sekretar Alija Patković i  +387 61 815-269 ribočuvar Adem Taći.

BISTRO

Ostavi komentar: