You are currently viewing USPJEŠNO ODRŽANA AKCIJA UREĐENJA REVIRA KRUŠNICA

USPJEŠNO ODRŽANA AKCIJA UREĐENJA REVIRA KRUŠNICA

Dana, 07.05.2023.god u sklopu svojih redovnih aktivnosti Udruženja USR Krušnica, članovi FlyFishing kluba Krušnica izvršili su redovnu akciju uređenja i održavanja Ribolovnog Revira Krušnica.

Uređenje i održavanje pristupni puteva koji vode do Ribolovnog revira Krušnica podržao je Grad Bosanska Krupa donacijom šljunka i nasipa za popunu već devastiranog puta usljed oborinski kiša, svoj novčani doprinos za akciju čišćenja i uređenja dali su Safet Bužimkić, Zijad Beširević i Mirhad Jusić.

Sama akcija se odvijala u tri etape od početka pristupnog puta od naselja Vranjska pa sve do kraja ribolovnih staza i revira Krušnica, članovi FlyFishing kluba u tri ekipe očistili su i uredili gotovo tri do četiri kilometra pristupnog puta sa nasipanjem šljunka i uklanjanjem drveća i žbunja koje je ometalo sam pristup motornim vozilima, a izvršena je i cjelokupna kosidba trave na platoa kod mušičarske staze Krušnica 1 i 2.

Nadamo se da će prohodnost i uređenost staze do Krušničkog vrela omogućiti i bezbjedan dolazak turista u posjetu ovoj našj ljepotici, a u sklopu svoji aktivnosti Udruženje će nastaviti i dalje na uređenju izletišta Krušnica.

BISTRO!!

Ostavi komentar: