You are currently viewing Održan Memorijalni kup u čast Seada Džigumovića

Održan Memorijalni kup u čast Seada Džigumovića

  • Post author:

U prekrasnom krajoliku Krušnice i  ove godine, po peti put, sportski ribolovci Udruženja „Krušnica“ su organizirali Memorijalni kup u čast poznatog krupskog ribara Seada Džigumovića.

Učestvovalo  pet ekipa sa šesnaest takmičara. I ove godine stigli su i ribolovci iz Mađarske.Takmičilo se u fly-fishingu duž rijeke Krušnice, u njenom najljepšem dijelu,  u tri discipline sa ekipnim i pojedinačnim bodovanjem.

Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji na kraju natjecanja bio je Almir Beganović .Drugi je bio Dino Mesić, a treći Husein Alidžanović. Ekipno prvaci Petog memorijalnog kupa „Sead Džigumović Rambo“ su članovi ekipe „Rambo“ Almir Beganović, Edib Džaferbegović i Sead Alijagić, prošlogodišnji prvaci, koji su prelazni pehar ove godine osovojili u trajno vlasništvo.

Članovi SRC „Krušnica“ su se za pomoć u organizaciji takmičenja zahvalili Općini Bosanska Krupa i privatnim poduzetnicima i pojedincima koji su sve ove godine bili uz ovo memorijalno natjecanje. Istakli su da je ovo najbolji način sjećanja na njihovog kolegu ribara kojem su obale krupskih voda bile drugi dom.

11923572_744834618977819_139279304136060715_n-747x420

Ostavi komentar: