You are currently viewing Održan 4. Memorijalni kup u Fly Fishingu “Sead Džigumović-RAMBO”

Održan 4. Memorijalni kup u Fly Fishingu “Sead Džigumović-RAMBO”

  • Post author:

Udruženje sportskih ribolovaca “Krušnica” iz Bosanske Krupe, u znak sjećanja na Seada Džigumovića “RAMBA”, istaknutog člana ovog društva, organizovalo je 4. Memorijalni turinir u Fly Fishingu “Sead Džigumović – RAMBO”. Kup je održan na rijeci Krušnici u subotu (13.12.2014 godine).

Sead Džigumović Rambo bio je istinski zaljubljenik u prirodu a posebna opsesija mu je bila rijeka Krušnica na kojoj je bio zaposlen kao ribočuvar.

Mada je tokom agresije na našu zemlju prošao kroz sve najteže bitke koje je vodila 511. slavna sudbina je htjela da tragično strada 15 godina poslije okončanja rata. Zbog njegovog odnosa prema prirodi, ponosno rijekama Uni i Krušnici ali i posla kojim se bavio Udruženje ribolovaca Krušnica odlučilo je da kao sjećanje na njega svake godine organizuje memorijalni turnir u flay fishingu, spotu u kojem je i sam imao veliki uspjeha i bio prvak Bosne i Hercegovine.

Na ovom takmičenju u ekipnoj konkurenciji najbolje rezultate postigli su predstavnici domaćina, članovi Udruženja ribara “Krušnica” u sastavu: Edin Kadić, Suad Beširević, Samir Ramić i rezerva Benjamin Dizdarević.

Drugi po ulovu bili su članovi ekipe “FLY BIH” u sastavu: Đukić Aleksandar, Bovan Siniša i Stajčić Vladimir, a treće mjesto pripalo je ekipi USR “ŠTUKA” iz Velike Kladuše u sastavu: Zlatko Kekić, Suljanović Sead i Fikret Merdanić.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Zlatko Kekić, drugi je Edin Kadić a treći Bovan Siniša.

Ostavi komentar: